Selasa, Februari 3 | By: ~Ummi Mujahid~

Mujahid sedu lagi!

Salam sekian kalinya.

Mujahid sedu lagi! Ah nak bertambah beratlah tu. Ye ke ye?? Sejak dah 10 bulan ni, saya perhatikan mujahid seolah-olah dah faham apa yang dikatakan padanya. Tak adalah 100% tapi bila bercakap dengannya, mesti dia gelak dengan sengihnya yang comel tu. :D Dah suka gelak dia sekarang ni. Dulu payah nak buka mulut. Gamaknya nak tayang giginya kot. HE3x ;D :E

Hari ke sehari, mujahid makin ringan mulut. Ada saja yng disebutnya. ta..ta..ta..na..na..na Yang selalu telinga saya sempat menangkap suaranya menyebut namanya sendiri mujahiiiddd...mujaiddd bila dalam keadaan tak sedar. Maksud saya, semasa tengah menangis ke, sedang seronok ke. Kaki pun makin ringan, ada saja gayanya tu. Panjat tanggalah, masuk bawah mejalah, kekadang belakang kerusi pun dia cuba jugak.

Yang jelasnya saiz diapers mujahid bukan lagi takat M atau L tapi XL. Masalahnya di Tawau ni tak banyak choice diapers yang ada. Terpaksalah cuba semua jenis. Yang serasi dengannya sekarang ni, MamiPoko XL. Sebelumnya Huggies XXL tapi terlalu labuh, terpaksalah kan tapi dah jumpa MamiPoko kira oklah tu. Yang tak tahannya sekarang ni, mujahid payah nak dipakaikan diapers. Selalunya bila baringkan dia, senang saja. Ini, walau diberikan mainan or something else, tak makan pujuk jugak dia. Pening kepala jadinya kita. Pernah pakaikan dalam dia tengah duduk. Haii mujahid, memacamlah gelagatnya..

Dulu masa kecik² tak adanya dia gigit barang ke mainan ke atau jemput masuk benda dalam mulut tapi sejak ada gigi sebatang tu makin suka benarlah dia menggigit atau 'makan'. Nak test power ke mujahid oiii?? Gigi pun belum tumbuh betul lagi.

Oklah, something smell here. I got 2 go 1st. Daaaaa...mujahid beyak yee...

0 komen teman:

Catat Ulasan

...silalah berikan sebarang komen or teguran...

...terima kasih...